2. tekaška konferenca

2. oktober 2013

Vabljeni na drugo tekaško konferenco, ki bo organizirana v okviru akcije Tečemo skupaj, 2. oktobra 2013, v hotelu Central, ob 16. uri, dobre tri tedne pred največjim športno-rekreativnim dogodkom v Sloveniji − Volkswagen 18. Ljubljanski maraton.

V okviru konference se bodo zvrstila strokovna predavanja, okrogla miza in individualna ocena drže telesa. Na konferenci bodo prisotni tudi naši strokovnjaki.

Eva Kovač, univ. dipl. psih., bo tako predstavila, kako se psihično pripraviti na maraton, kako se motivirati ter v ključnih trenutkih uspešno priteči do cilja. Nadaljevala bosta prof. dr. Alojz Ihan in doc. dr. Štefan Grosek s predavanjem "Vneti za tek" − s pogledom zdravnika. Spregovorila bosta o uravnavanju vnetnih procesov med večjimi napori, kako se optimalno izognemo škodljivim učinkom vnetja in ohranimo njegove koristi. S predavanjem Maratonski dan bo strokovni del konference sklenil še prof. dr. Vojko Strojnik, ki bo razložil, kako se pravilno ogreti pred veliko tekmo, kakšen tempo ubrati, kako pravilno razporediti energijo med tekom in poskrbeti za hidriranost ter kaj se dogaja s telesom po prihodu v cilj. Dodatne informacije lahko prejmete na e- naslovu: aktivni.si@adriamedia.si, prijavite pa se lahko tukaj.