Advice for Health
Find your way

Improving Health Professionals' State of Health

Many of us would take health professionals' state of health for granted. But, according to the newest researches, we are still far from that. That is why we decided to get involved in ill-health prevention among Slovenian medical workers as well. The research was performed in cooperation with Medical Chamber of Slovenia, UMC Ljubljana, UMC Maribor, and Faculty of Medicine, Ljubljana. We focused on work-related stress, which is often causing psycho-physical burdens and even occupational burnout.

阅读更多 »


Vadba za zaščito hrbtenice- 1 del

Vadba za moč je najbolj učinkovita vadba pri odpravljanju mišičnih nesorazmerij, ki dolgoročno povzročajo neenakomerno obrabo tkiv, kostnih površin in hrustancev.  Nesorazmerja mišic trupa so tudi eden izmed najpomembnejših dejavnikov tveganja bolečin v križu. Močne trebušne mišice ponujajo mnogo prednosti.

阅读更多 »

Energičnost in odmerjanje tempa

Za obvladovanje življenja mora biti človek ne le psihofizično zmogljiv, ampak tudi odziven na spremembe v okolici in aktiven v prilagajanju nanje. Dobra beseda za oboje skupaj je energičnost.

阅读更多 »

Step test in Rockport test - pomoč pri oceni vaše fizične zmogljivosti

Marsikdo se ob besedni zvezi vzdržljivostni test spomni na Cooperjev tekaški test, ki smo ga tekli v osnovni in srednji šoli, in velik napor, potreben za izvedbo tega. To pa ni edini tekaški test, poznamo še dva preprosta testa, Step test in test Rockport, ki sta namenjena testiranju začetnikov in rekreativcev. Glede na srčni utrip, izmerjen po opravljenem testu, preračunamo stopnjo pripravljenosti posameznika.

阅读更多 »